EIEREN TIL FJERDE HUS-2023

Tidlige informerte vi om bygging av hus og rentvannsystem:
https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/pfbid02iH7MThsE6KqjrYCcf35XzAuPkZqAwsM6AxGScZpqqPVKbRbbFSwKs9vdAkaHQ1sZl
Etter at vi var på besøk og nærmere vurdering av Dinh Van Tien situasjonen har vi bestemt oss å støtte en familie til med et hus.

Dinh Van Tien er 46 år og bor nå i Phu Loc- Thua Thien Hue med kone og 2 sønner. Familien har Muong etnisk bakgrunn. Før 1994 bodde de lengre nord hvor klimaet er veldig tørt. Det medførte avlingssvikt i mange år på rad, slik at mange har vanskelig for å klare seg. For å søke lykken på et bedre sted vandret de nedover mot sør. Men alt gikk ikke som planlagt, da de var kommet til Thua Thien Hue hadde de ikke mer midler til å fortsette lengre sør, de måtte bli igjen her i håp om et bedre liv.

Men livet ble ikke som de ønsket seg. Uansett hvor hardt de jobbet som innleid på åkrene, klarte de likevel ikke å få hverdagen til å gå rundt. En dag uten jobb klarte de ikke å strekke seg lenger. Det ser ut som fattigdommen alltid følger med dem. Eldste sønnen på 18 år måtte slutte på skolen og jobbe isteden. Andre sønnen på 13 år går heldigvis fortsatt på skolen. Alle fire bor nå i et falleferdig hus som ligger utkanten av skogen. Hustaket har mange huller som drypper over alt i huset i regntiden, veggene har blitt festet med presenning som vil blåse bort ved sterk vind.

Det var en glad melding til de i dag å kunne fortelle at de vil få støtte til et hus. Huset er sponset av The Weissman Family med totalt utgifter 70-75 milioner =3.300 Usd.

På vegne av Phuc’sfond og familien Dinh Van Tien rekker vi en stor takk til The Weissman Family og alle sponsorer som er alltid støtter oss på alle prosjekter.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.