TREDJE DAG I HUE- BESØK OG OVERLEVERING AV BYGGEPENGER

I dag etter ønsker fra byggearbeiderne var vi på bygnings stedet for befaring, samt levere siste del av pengene.
Vårt første stoppe sted er i Phu Loc huset til Nguyen Thi Phi (84år)
Hun er ei gammel dame som ikke har noen som tar vare på henne. Likevel oppdrar hun selv et barn som har en psykiske lidelse. De lever på 400 000vnd de får som støtte fra kommunen, men det er ikke nok å leve av for både mor og barn. De får hjelp fra naboer for å få hverdagen til å gå rundt.
De bor i et falleferdig og råtnet hus, det verste huset i hele området. Taksteinene er helt knust og ødelagt. Nå bruker de plastplater for å unngå lekkasje på regndager. Alle veggene er dekket av rust med mange hull. Det er umulig å bo i som oftest og må søke tilflukt hos naboen.
«Jeg er veldig glad og takknemlig for deres hjelp slik at jeg kan få et veldig fint hus. Dette hadde jeg aldri kunnet drømme om» sa hun under vår besøk.
Turen forsatte videre til Nam Dong huset til Huynh Thi Ma (født. 1964)

Hun er etniske Co TU , mannen hennes er Ho Van Lai 71år. De har 3 barn sammen, to av dem er gift og etablert egne familier. Deres yngste barn Ho van Hanh 25 år er både døv og psykiske syk.Ho Van Hanh får støtte på 540.000.vnd pr.måned fra kommunen.Huynh Thi Ma må være hjemme for å passe på barna, mannen hennes jobber fortsatt for å skaffe litt mer inntekt til familien. Men på grunn av høy alder har han ingen fadt jobb, derfor har de veldig dårlig og livet møter mange vanskeligheter.
« uten deres hjelp har vi ikke mulighet til å få et så stor hus, jeg er veldig glad og takk for alt dere har gjort for oss «sa hun.

Huset er sponset av Cindy Pham med 24 500 000 vnd, 18 000 000 vnd av NhuPhan Nguyen og 10 000 000vnd av Bang Suong Nguyen. Resten av beløpet ble sponset av en velgjører som ikke vil oppgi navnet sitt.
På vegne av Phuc’sfond og de som fikk huset vil vi takke alle sponsorer særlig Chương Jôn Đặng, Cindy Pham, Bang Suong Nguyen, NhuPhan Nguyen og Tram- Ky Nguyen som har hjulpet oss med husene.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc