BESØK HOS 4 AV 54 FATTIGE FAMILIER

Hvert år når jeg kommer tilbake til Vietnam reiser jeg på hjemmebesøk til alle de 54 fattige familiene som får hjelp av fondet,uansett hvor travelt det er. I dag har jeg vært på hjemmebesøk hos følgende familier.

1. Trường Vẫn Qua født i 1983. Han har en alvorlig kronisk sykdom og kona forlot familien derfor for 6 år siden, selv om de har to små barn sammen. Hun har ikke vært tilbake en eneste gang og barna husker henne ikke lenger. Han jobber som maler, men det er veldig usikkert med oppdrag. Han har likevel klart å bygge et lite hus til seg og barna, men det er ingenting av verdi i huset. Han vet ikke hvor kona er nå og han blir stadig sykere så den lille familien har det veldig vanskelig.

2. Ektefelle Phan Van Hien. De er foreldreløse ungdommer som giftet seg med hverandre og fikk et barn sammen. Begge har mental sykdom og barnet er også sykt. De lever av å lete etter tomflasker som de panter. De har nå fått hjelp fra fondet i 11 år. Da jeg var på besøk i dag var mannen på rehabiliteringsopphold og kona sliter alene med å skaffe til livets opphold.

3. Phan Thi Trien født i 1987. Hun er lettere psykisk utviklingshemmet og hennes familie er en av de fattigste i området. Hennes far døde etter en periode med sykdom og moren måtte forsørge hele familien. Mor har jobbet med hagearbeid og jenta er alltid med på jobb for å få litt ekstra inntekt. Nå er moren for syk til å jobbe og jenta må jobbe alene. Hun ble da utnyttet av ondsinnede menn og har fått to barn. Hun fikk heldigvis støtte og hjelp fra naboene, men det er ikke nok til å klare seg.

4. Bui Thi Kim Duyen født i 1982. Hun kommer fra en fattig familie med mange barn. For 16 år siden giftet hun seg med en hardtarbeidende mann og de klarte å spare til å bygge eget hus. De fikk etter hvert fire barn og alt var stabilt. Dessverre ble foreldrene syke og mistet all inntekt. Mannen taklet det ikke og rømte fra familien. I to år nå har mor og barn levd alene og levd av å selge lodd og pante flasker. De har ingen ting igjen av verdi. I 2021 fikk de et hus av Phuc’sfond sponset av Vi Nguyen. Da kom plutselig mannen tilbake og ville kaste dem ut og overta huset selv. Heldigvis klarte Phuc’sfond sammen med kommunen å forhindre det. Da jeg var på hjemmebesøk nå var barna alene hjemme mens mor jobbet. De var veldig tynne og underernærte, så trist å se.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.