DELTA OG STØTT FLOMOFRENE I NAN SAN, SAN CHAI – LAO CAI

Det har vært 3 dager med hard jobb, der vi måtte kjøre gjennom gjørme for å komme oss fram til flomofrene. Vår første bil har ikke vendt tilbake enda, men vi forsetter å sende ut andre biler til flomstedene.
Da gruppen ankom Hanoi tok de seg en liten pause før de dro videre til Muong Khuong som ligger 350km unna.
Vårt mål i dag er Nan San og San Chai kommune. Disse stedene ligger nær grensen til Kina, folk her tilhører 11 forskjellige etniske grupper, det er de fattigste kommunene i Lao Cai provinsen. Hele området ble oversvømmet, vannet er ca 3m høyt. Nå har vannet trukket seg tilbake, men begge kommunene er fortsatt isolert. Mer enn 500 hus ble skadet, 160 hus er oversvømt og 90 hus begravet av skred, hundrevis av hektar dyrket mark er ødelagt. Jordskred drepte 7 personer og 2 ble hardt skadet. Veiene er ødelagt av mye gjørme, slik at det tar ekstra tid for oss å komme dit.

Her har vi delt ut gaver til tre landsbyer. I tillegg støttet vi 9 husstander som mistet huset sitt, beløpet varierer fra 500.000- 2 000.000vnd.

Vi delte ut mer enn 300 gaver med verdi 500.000vnd+ kontanter. Mesteparten av kontantene som ble donert til rammede husholdninger er sponset av Phan Dieu Trinh og hennes familie. Det var ikke stort i forhold til de enorme ødeleggelsene, men har gitt mye glede og lindret en del av smerten av flomofrene.

På vegne av Phuc’sfond vil vi med respekt takke til alle velgjørere for deres bidrag til ofrene etter tyfonen Yagi.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.