EIER TIL TREDJE HUS -2022

Vi fikk en del informasjon og ble henvist til mange som trenger hjelp etter at vi la ut informasjonen om husbygging og rent vannsystem prosjekter for 2020. https://www.facebook.com/.phucs.fond.9/posts/2063019847212104
I dag var representanter for Phuc’sfond på besøk og vurdering. Etter 120km biltur på humpete grusvei, møtte vi endelig eieren til det tredje hus, Ho Thi Xuan. Hun er født i 1952 og bor i A-Ngo landsbyen -Quang Tri. Hun er en Pa-Co etnisk og er et av de husholdningene som har ekstremt vanskelige forhold. De var 5 personer i et falleferdig hus som tåler ikke noe særlig mer.

Hun er en nå enke med tre barn, men barna forlot hjemmet og henne for 5 år siden. De etterlot to barnebarn til henne og har siden ikke vendt tilbake. Fra da måtte hun ta vare på to barnebarna som er ikke har nådd tenårene. I tillegg tar hun vare på sin svigermor på 83 år som er veldig svak og avhengig av hjelp hele tiden. Ho Thi Xuan er en utrolig sterk dame som aksepterte skjebnen uten misnøye. Hun gjør så godt hun kan for å forsørge alle. Det er veldig trist å se barna er næringsfattige , de går med slitte klær. Og man blir enda mer nummen når man ser på det falleferdige huset de bor i som begynner å smuldre opp.

Med støtte fra Bruce Doan vil vi bygge det tredje huset for henne. Forhåpentligvis med kjærligheten og hengivenheten fra Bruce Doan kan vi hjelpe dem et solid hus hvor alle tre generasjoner lever trygt og lykkelig. På vegne av Phuc’sfond og Ho Thi Xuan vil vi takke Bruce Doan som har bidratt til dette veldedige formålet.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc