EIEREN TIL FØRSTE HUS-2023.

Tidlige informerte vi om bygging av hus og rentvannsystem: https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/pfbid02iEb9WnDXuSdtwJazCUN7DDjcuKA1YtrW4yYW1pXKx4MdE2TDN96tK8B7Ddp4zCUMl
I dag søndag 26.02.23 fikk vi tips fra kvinneforeningen og representanten i Hue som har vært og gitt en vurdering i Hong Bac, A Luoi. Etter 3 timer med farlige veier og smale veier oppi fjellene med mye støv så kom vi frem til Hong Bac som ligger i nær grensen til Laos. Der besøkte vi familien Ho Thi Cai for å vurdere om deres bosituasjon er egnet for å få tilbud om de nye husene som blir bygget.

Ho Thi cai født i 1978 og er etnisk minoritet Pa co. Mannen hennes gikk bort 18 års siden av sykdom og hun har vært alenemor siden. De har ikke noe jord til å dyrke på så hun jobber for andre for å få inntekt til å oppdra barna sine.

Hun har to barn, han eldste er Ho Van Thang, født i 2000 men han har rømt hjemmefra for lenge siden så vi vet ikke hvor han er nå. Den andre er Le van Khanh, født i 2004 som sliter med sin mentale helse.
Huset de bor i nå er ganske falleferdig, taket har flere hull og inne i huset er det ingen ting utenom en dyne som de fikk av Phuc’s Fond forrige nyttår. Pga denne vanskelige situasjonen de er i så vil de få ett hus av Kristin Nguyen og Nina Almthen Lia. Disse to er bestevenner selv om de kommer fra forskjellige kulturer.

På vegne av Phuc’sfond rekker vi en stor takk til Kristin og Nina Almthen Lia og velgjørere som alltid er med oss for å hjelpe de sårbare.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.