EIEREN TIL SJUENDE HUS-2023

Til tross for at alle byggeprosjektene i år er ferdig søknadsbehandlet, fikk vi inn i går en søknad fra Ho A Coc. Dette er en tragisk hendelse som berører oss og er det ikke lett å si nei. Vi tok kontakt med en del velgjørere for å få støtte til et hus til, og endelig fikk vi det til.

Ho A Coc er født i 1972. Bosatt i A Xoc Lia landsby- Quang Tri, er Van Kieu-Pa Co etnisk minoritet. De er en familie med 9 medlemmer. Av naboer fikk vi vite at han var en flittig arbeider som jobber hardt for å ta vare på familien sin og oppdrar barna sine til skolen. Samtidig klarte han å kjøpe inn noen materialer hver måned med tanke å bygge hus for familien en dag.

Men livet blir ikke alltid som man ønsket seg. For tre år siden ble han utsatt for en sykdom og ble sengeliggende siden. Deres liv ble snudd på hodet. Men skjebnen stoppet ikke der, for 6 måneder siden døde hans kona av sykdom og etterlot han og barna. 3 av barna måtte slutte på skolen for å jobbe isteden. De har veldig tøffe livsforhold nå.

Familiesituasjonen er svært vanskelig, i et lite hus på 20 kvadratmeter bor 9 personer, huset ble laget av bambus, taket er hullete og er helt falleferdig.

Med forståelse og sympati for situasjonen sponset Vi Nguyen og hennes familie et nytt hus til dem.
På vegne av Phuc’sfond og Cocs familie sier vi takk til Vi Nguyen og hennes familie og andre velgjørere.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.