«VÆR SÅ SNILL, HJELP MEG»

Tidlig i dag fikk jeg en melding fra Ngo nhat , en av lærerne fra Phuc’sfond, om ei jente som heter Nguyen Thi Lien 12 år. Hun er barnet til Ho Thi Ha som har blitt støttet av Phuc’sfond med et hus i 2017. Nguyen Thi Lien ble født uten far, da hun var 2 år gammel giftet moren seg på nytt og hun ble storesøster til to halvsøstre.
Dette var situasjonen deres i 2017 under husbyggings programmet:
Ho Van Thich, stefaren til Lien, er 31 år og bor i Thuong Nhat kommune, Nam Dong distriktet sammen med moren til Lien, Lien og halvsøstrene hennes. Han har lett psykiske lidelse og får ofte epilepsianfall som er helt ute av kontroll . De har ikke jord til å dyrke mat selv og jobber vanligvis som innleide arbeidere. Men på grunn av sykdommen hans er det få som vil ansette han. Moren har også dårlig helse og kan ofte ikke jobbe.
Uten fast inntekt er ikke det å forsørge 3 små barn noe lett. De har ikke noe av verdi i huset , kun en seng som alle fem deler. I et lite hjørne ved sengen lager de mat. Og like ved siden av ser vi en stor plastpose som er garderoben for hele familien.

Den gangen sponset Pham Thu Huong bygget Phuc’sfond et hus til dem og overleverte den 29. juli 2017.
https://www.facebook.com/.Phucs.fond.9/.post/783189311861837
Siden jobbet paret hardt i årevis og livet gikk bedre og ting stabiliserte seg. Inntil 2 år siden da mannens sykdom forverret seg og livene deres ble igjen mye tøffere.

Liens utdanning har blitt påvirket og står i fare for å droppe ut. Hun er en flink jente som jobber hardt på skolen og er godt likt av lærerne. Hun spurte oss om hjelp slik at hun kan forsette på skolen med de andre barna. For hun vet godt at eneste veien ut av fattigdom er skaffe seg en utdannelse. Vårt høyeste ønske er at flere barn får oppleve håpet om at livet kan bli bedre, at det kan snu , totalt og alltid.
Fra mai 2022 vil hun bli støttet med månedlig stipend av oss.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc