VELLYKET FEIRING AV MIDHØSTFESTIVALEN FOR BARNA- 2022

Midhøstfestivalen er kjent som barnas nyttår. I denne anledning samles familie med god mat, barna får gaver og leker og går rundt med tente lykter. Men det er også en månefestival. I følge av vietnamesisk folklore har et par, Chu Cuoi og Hang Nga bodd på månen siden det helbredende treet, som Chu Cuoi fant på jorden, førte sistnevnte til månen( Hang Nga). På fullmånedager kan barn se en svart flekk på månen som representere Chu Cuoi og hans helbredende tre. Men det fins mange vanskeligstilte barn der ute som ikke har familier å feire med. De får ikke noen opplevelse av fellesskapet som er i midthøstfestivalens feiring.

Vi har medfølelse og forstår godt hvor trist det er for disse barna. Derfor startet vi « Midthøstfestivalen for barna»-programmet i 2012. Hvert år siden har vi arrangerte festivalen for mer enn 2000 barn. De er foreldreløse, funksjonshemmende og fattige barn fra 7 forskjellige instutisjoner fra Quang Tri til Thua Thien Hue. På denne dagen delte vi ut gaver til barna med verdien 70.000vnd hver( inkludert alt andre utgifter). kostnader for festivalen er: 152.500.000vnd. I tillegg delte vi ut 75 stipender til fattige elever med verdien 500.000vnd hver. Totale kostnader for programmet i 2022 er: 207.350.000vnd.

I de siste ni årene har vi holdt mer enn 70 arrangement og gitt 21 000 gaver til de vanskeligstilte barna i Ha Noi , Quang Tri og Thua Thien Hue. Uten deres bidrag hadde vi ikke klart dette og bringe kjælighet til barna.

I over en uke hadde vi hatt flere arrangement i følgende steder: Huc, Phu Vinh, Binh Tien SOS- barnebyer for 7 sentere, Long Tho funksjonhemmede senter, Tinh Truc funksjonhemmede senter, An Tay barnevern senter, Hy Vong yrkesopplæring for funksjonhemmede og senter for sosialt arbeid og barnefond i Thua Thien Hue.
Det har vært en fantastisk og betydningsfull tid med feiring med nesten 2000 barn. Vi glemmer aldri de uskyldige og lykkelige ansiktene hos barna. Takk for deres bidrag til barna. Spesiell takk til Mạnh Nguyễn, Hien Phan for deres samling av gaver og stipender, MC Nguyen Anh Dan, barnesanger Nguyễn Trần Xuân Phương, representanter for Phuc’Fond i Vietnam, medlemmer, og Phuc’sfonds dansegruppe.
På vegne av Phuc’sfond og alle barna rekker jeg en takk til velgjørere som har støttet programmet.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.