2 NYE FATTIGE ELEVER FÅR MÅNEDLIG STIPEND AV PHUC’S FOND

Den ene er Tran Thi Ai Nhi født 2009 som går i niende klasse. Hun bor sammen med begge foreldre og 3 søsken. Hennes far hadde nyresvikt tidligere, og selv om han er frisk nå klarer han ikke like mye som før. Moren har tarmkreft og må behandles på sykehuset, og det er kostbart. Foreldrene var ikke rike, men klarte seg tidligere bra med inntektene fra å selge grønnsaker på markedet. Siden begge foreldrene har vært syke falt hele familien utenfor. Sykehus og skoleutgifter til alle ungene er en stor belastning for dem. Både storesøster og storebro til Nhi er flinke og studerer nå på universitet, en av dem fikk årets stipend av Phuc’sfond for året 2023-2024. Nhi er tredje barn i familien og hun har også en lillebror på 3 år. Nhi er også flink på skolen og har nesten bare toppkarakterer.

Den andre er Nguyen Thi My Hang født 2014 som går i fjerde klasse. Hennes familie er en av de fattigste i kommunen, de bodde på et liten telt før, så fikk de hjelp av kommune et midlertidig sted å bo i. Faren er syk og har dårlig helse, og mistet et bein etter å ha vært utsatt for en trafikkulykke. Hennes mor jobber som innleid arbeider med minimumsinntekt og er veldig ustabil. Med familiens nåværende økonomiske problemer har Hang stor sjanse til å slutte på skolen, slik som hennes stor bror.

Disse to tragiske situasjoner trenges hjelp av oss. Begge to fra nå får månedlig stipend av Phuc’sfond gjennom Thap Sang Uoc Mo programmet.Vi kan ikke å utrydde all ekstrem fattigdom, men vi kan gjøre så godt vi kan for å gi dem muligheter på livet.

Vi håper at dere kan bidra slik at vi til sammen kan kjempe for barns rett til en fremtid.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.