7 NYE FATTIGE ELEVER FÅR MÅNEDLIG STIPEND AV PHUC’S FOND

Etter en uke med nærmere vurderinger har vi kommet til en konklusjon angående stipend, og disse følgende elevene som ble plukket ut:
1. Phan Thi Nhi født 2007 som går i ellevte klasse. Hun er foreldreløs og bor nå med sin gamle mormor. Hun er svak og har ikke evner til å jobbe så mye lenger, så hun har ikke ikke råd til Nhis skolegang

2. Cao Nguyen Minh Khue født 2017 som går i tredje klasse. Hennes mor døde etter en periode med sykdom. Påkjenningen ble for stor for faren, så ble han ofte syk og klarte ikke lenger å ta seg av barnet. I denne situasjonen måtte bestemor ta over oppfostringen av barnebarna. Men med hennes økonomi ske forhold nå, er det ikke lett å hjelpe barnebarn med skolegang.

3. Nguyen Thi Tuyet Ngoc født 2011 som går i syvende klasse. Hennes far gikk bort etter en periode med sykdom, og etterlot mor med tre små barn. Uten fast jobb med tre små barn og svigerforeldre som hun måtte ta vare på ble det en alt for stor belastning for henne.

4. Nguyen Dac Trong Nhan født 2009 som går i niende klasse. Han kommer fra en fattig familie med 3 søsken og en enslig mor. Moren måtte jobbe hardt for å oppdra dem. For å minske belastningen for moren, søkte barna etter hjelp. De har ikke hjerte til å se moren sliter seg ut i 50 års alder.

5. Tran An Nhat Ky født 2010 som går i åttende klasse. Hans far døde av kreft, og etterlot seg kone og to barn. De er en av de fattige husholdningene. De bor nå i et midlertidig hus og har veldig tøffe livsforhold.

6. Nguyen Thi Ngoc født 2014 som går i fjerde klasse. Hennes far har overvunnet kreftsykdom, men har mistet arbeidsevnen, så alt i hverdagen ble en belastning for hennes mor. Moren er ofte syk og har ikke fast jobb, så de hadde ikke råd til skoleavgifter til barna.

7. Cao Bui Tuyet Suong født 2008 som går i tiende klasse. Hun bor alene med sin far. Hennes mor gikk bort nylig i 2022 etter en lang periode med behandling i sykehuset. De hadde brukt opp alle sine sparepenger for å behandle moren. De fikk støtte fra en velgjører til å stabilisere deres liv. Sammen med pengene de fikk og lån fra banken klarte de å bygge et lite hus for ly. Men med ustabile inntekter klarte de ikke å betale avdrag til banken, så de har ikke råd til hennes skoleavgifter.

Vi får ikke skrive hele historien om disse barna her. Vi vil bare si at de er svært uheldige barn som har hver sin triste historie. For å få en tryggere og lysere fremtid har de stort behov for hjelp fra oss. De er flinke elever og har sterk lærlingsvilje.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc