BESØK OG UTDELING GAVER I LONG THO FUNKSJONSSENTER

Tidlig på morgenen reiste vi fra Hue til Long Tho funksjonssenter, hvor det oppholder seg rundt 100 funksjonhemmede barn. De mottok oss med et stort smil, men likevel kunne de ikke skjule hvor trist og ulykkelig de egentlig har det.

Under besøket i dag fikk vi sett mer enn det vi hadde trodd og hvorfor de trenger vår hjelp. Vi møtte på Thao som er både stum og døv, hun gjemte seg på rommet sitt og gråt. Vi kom inn på rommet for å trøste og prate med henne, etterhvert kom hun ut til middagsbordet. Vi fikk vite at hun gråt av glede og synes synd på seg selv som har aldri møtte sin foreldrene.
Deretter møtte vi Phat, han løp rundt og jublet over sin fars bortgang. Det finnes ikke tristhet eller følelse av glede i han.

I motsetning til Phuong som nylig mistet begge foreldrene. Broren hennes hadde ikke råd til å oppdra henne så han forlot henne alene i et marked på en kald vinternatt. Da jeg pratet med henne, gråt hub og holdt rundt meg fast og sa «jeg er lei meg , jeg savner mine foreldre». Dette var bare et par av alle barna vi så den dagen. Hver og en hadde sin egen historie å fortelle.

Senteret ble opprettet av en nonne som het Minh Thanh, her er det rundt 100 funksjonhemmede barn. Her får de stell, pass og tilsyn med syke og funksjonhemmede slik at de kan få nødvendige og forsvarlige tjenester og dessuten utføre daglige gjøremål og om mulig også øke evne til å ta vare på seg selv.

Senteret trenger mer enn 100 milioner vnd. hver måned for å dekke alle utgifter. Men med den nåværende situasjonen ser det ikke bra ut, de har ikke nok ressurser til å få senteret fungere og alt til å gå rundt.
Da vi kom til dem i dag, hadde vi med oss: vifte, vanntank, spisebord, stoler, vaskepulver, nudler, ris, melk og kontanter. Totale verdien av besøket er 33 000 000 vnd. Vi håper vi kan støtte de mye mer neste gang, slik at de har fortsatt mulighet til å gjenoppbygge livene til de uheldige barn og ta vare på dem.
På vegne av Phuc’sfond vil vi takke våre velgjørere som alltid støtter oss slik at vi kan hjelpe sårbare barn.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc