OPPSTART MED BYGGING AV HUSET TIL HO KHAC LOC ( FAREN TIL HO THI MY HANG)

Tidligere var vi på besøk og vurderte forholdene til Ho Thi My Hang en av Phuc’sfonds fattige elever, og informerte dere om det.
https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/pfbid04kdWWrQ6Q4yMX1emm5qsTh3hVaqWzTcaTUXD1ryv1KqVxgeaJWZxgEY29Qm7tQBPl
Som vi har skrevet om henne:
Gjennom Ngo Nhat fikk jeg vite mer om hennes problemer. I det siste har det vært en brannulykke hos henne på grunn av jordingsfeil. På et øyeblikk mistet de alt de eide. Litt av sparepengene til hennes skolegang og stipendet de nettopp hadde fått av Phuc’sfond brant ned med huset. Ho Thi My Hanh er født 2011 og går i sjuende klasse. Hun bor sammen med foreldre, to yngre søstre og bestemor. Hennes far har muskelatrofi slik at han får vondt i beinet ved værskifte og må ta smertestillende tabletter. Han jobber som frilanser, og kona selger melk i veikanten i nærheten av deres hus. Med den lille inntekten klarer de seg så vidt. Etter husbrannen stod de på bar bakke og trenger virkelig hjelp for å starte opp livet igjen.

Vi står foran det nedbrente husfundamentet med den stakkars skolejenta og spør henne om hva vi skal hjelpe henne med. Med tårene i øyene og kvalt stemme svarte hun oss: « jeg kan slutte på skolen for å hjelpe mine foreldre, men jeg ønsker at dere kan hjelpe oss med et nytt hus».

For å hjelpe hennes familie med et nytt hus tok vi kontakt med Be Nguyen og Tu i California om støtte. Med stor forståelse har de bidratt med 70.000.000.vnd og med støtten fra den lokale regjeringen kunne spaden settes i jorda i dag 28.07.2023.

Videre vil vi fortsette å støtte henne gjennom stipendprogrammet som støtter fattige elever til å fullføre videregående skole for å komme seg inn på universitetet. Sommeraktivitetene i år ble avsluttet her etter 3 uker i Hue.

Tusen hjertelig takk til Be Nguyen og Tu og andre velgjørere som alltid støtter oss slik at vi kan være til stede for de som trenger det mest.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc