OVERLEVERING AV HUS OG UTDELING AV GAVER I NAM DONG, PHUC LOC, THUA THIEN HUE

I dag 20.7.22 var vi på besøk og overlevering av to hus til Huynh Thi Ma og Nguyen Thi Phi i Lov Tri og Phu Loc området, samtidig delte vi ut 20 gaver til uheldige som bor her.
Hun er 58 år og er etniske

Co TU, mannen hennes er Ho Van Lai på 71år. De har 3 barn sammen, to av dem er gift og har etablert egne familier. Deres yngste barn Ho Van Hanh 25 år er både døv og psykisk syk. Ho Van Hanh får støtte på 540.000 vnd pr. måned fra kommunen. Huynh Thi Ma må være hjemme for å passe på barna, mannen hennes jobber fortsatt for å skaffe litt mer inntekt til familien. Men på grunn av høy alder har han ingen fast jobb, derfor har de veldig dårlig økonomi og de møter mange vanskeligheter i livet sitt.

Huset de bor i er svært forfalt, gulvet er dekket av gjørme og har hull. Veggene er dekket av råtne plater . Det var veldig trist å se dette under besøket vårt. Å få hverdagen til å gå rundt er ikke lett for dem nå, for ikke å snakke om hvordan de skal kunne klare å renovere huset. Det er helt umulig.
Huset er sponset av Cindy Pham, Bang Suong Nguyen, NhuPhan Nguyen og Ky Nguyen. Ferdig bygd har huset en verdi på 100.000.000vnd.
Da vi forlot Nam Dong fortsatte vi videre til Phu
Loc hvor huset til Nguyen Thi Phi (84 år) ligger.

Hun er ei gammel dame som ikke har noen som tar vare på henne. Likevel oppdrar hun selv et barn som har en psykisk lidelse. De lever på 400 000vnd som de får som støtte fra kommunen, men det er ikke nok å leve av for både mor og barn. De får hjelp fra naboer for å få hverdagen til å gå rundt
De bor i et falleferdig og råttent hus, det verste huset i hele området.
Huset ble bygd på hennes egen tomt på
40 kvadratmeter som hun har fått av sin svigersønn. Nå får hun et solid hus å bo i og kan trygt ta vare på barna resten av livet.
Med tomten har huset med en verdi over 100 millioner vnd.
Dette huset ble sponset av Chương Jôn Đặng.
Vi er veldig glad på deres vegne, fra nå av får de stabilisert livet sitt.
Takk til Chuong Jon Dang, Cindy Pham, Bang Suong Nguyen, Nhu Phan Nguyen og Ky Nguyen for deres bidrag.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.