TANTE OG NIESES TRAGISKE SKJEBNE

Dette er den vanskeligste situasjonen jeg har sett i løpet av de siste par årene. Hjertet mitt blør etter å ha lest denne historien om en tante og hennes niese.
Tidligere har vi skrevet om Dang Thi Anh Duyen (tante).

Dang Thi Anh Duyen født i 2015 og bor i Hue. Hun har 4 søsken og Duyen er den yngste i familie, de 3 andre søsken har stiftet sine egne familier og flyttet ut. Da Duyen var et år gammel, ble hennes mor syk og gikk bort. Hun bor nå med sin gamle syke far. Faren jobber som sykkeltaxi, men sykdommen har blitt verre så han kan ikke jobbe lenger. De bor i et lite hus på 15 m2 og lever av hjelp fra naboer. Begge besteforeldrefamilier er også fattige, de kan ikke hjelpe til.
I dag mens jeg skriver denne artikkelen har hennes far Chiem gått bort.

Dang Bao Chau er Duyens niese og er født i 2017. Det er bare 2 år i aldersforskjell mellom dem. Bao Chau ble født uten far. Hennes mor var bare tenåring den gangen og hadde ikke helt kontroll over seg selv og livet sitt. Etter bare et år dro hun sin vei og etterlot sin unge til hennes syke far. Fra den dagen bandt skjebnen det to uheldige barna sammen (tante og tantebarn)
Selv om sykdommen alltid plaget far Chiem jobbet og oppdro han begge jentene til hans siste dag. En er hans yngste datter og den andre er hans barnebarn. Etter at han gikk bort tok en av hans andre døtre vare på jentene, men etter en stund taklet hun ikke det store ansvaret og forlot jentene i stillhet. Plutselig er jentene helt alene uten familie. En snill nabodame tok begge jentene hjem til seg og elsker dem som sine egne barn. Hun er nå over 80 år gammel og mye syk. De har ikke råd til barnas skolegang. Anh Duyen fikk månedlig stipend fra oss, men Bao Chau har ikke begynte på skole enda. Gjennom Thap sang Uoc Mo programmet støtter vi stipend til begge jentene og gir månedlig støtte for fattige husholdninger til den snille nabodama. Det vil si fra august 2024 mottar de 1950 000 vnd tilsammen i måneden. Dette er et tragisk tilfelle som berører mange. De trenger virkelig hjelp av oss. Vi håper dere vil strekke ut armene og hjelpe til.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc