5 NYE FATTIGE ELEVER FÅR MÅNEDLIG STIPEND AV PHUC’S FOND.

Etter at vi hadde en kunngjøring om Phuc’sfonds utdanningsprogram 2024-2025 ble det ni ytterligere nye fattige elever som får hjelp fra oss som vi har opplyst om tidligere
I dag har vi fått inn enda 5 nye følgende fattige barn.

1- Nguyen Quoc Anh født i 2012. Anh ble født uten faren, og i 12 år bor han med sin mor. Selv om hun prøvde sitt beste, var ikke livet som forventet, fattigdommen bare forfulgte dem. Til slutt taklet hun det ikke lenger, så hun flyttet sammen med en annen mann i håp om et bedre liv. Fra den dagen ble Anh etterlatt hos sin mormor. Men mormoren er gammel og har dårlig helse, Anh måtte både ta vare på seg selv og hjelpe mormor. De er en av de fattigste familiene i kommunen.

2- Tran Hung født i 2017. Hans far har vært alvorlig syk de siste 3 årene. Selv etter en periode med behandling på sykehuset ble han ikke bedre og det ser ut til han må bruke insulin og har liten sjanse til å bli frisk. Moren kunne ikke jobbe noe særlig for hun måtte ofte til sykehuset for å ta seg av sin mann. Deres liv ble mye tøffere. De lever nå av hjelp fra besteforeldrene og snille naboer. Huset de bor i nå er kommunens.

3- Tran Huu Hoa født i 2010. Hoas far gikk bort i en tragisk trafikkulykke i 2019 og etterlot kone og tre barn. All belastning satt da på den unge enkens skuldre. Hun jobbet hardt for å oppdra barna og skaffe nok penger til deres skolegang. Men de siste to årene ble Hoas medfødte skjeve rygg verre, så han måtte legges inn på sykehus for operasjon. Forsikringen dekker bare litt slik at de må betale det meste selv. De er nå en av de fattigste familiene i området. Hoa har også en storebror som går nå på yrkesskole og en lillesøster går i første klasse.

4- Pham Khanh Ngoc født i 2012. Hans familie med 5 personer har ikke noe fast sted å bo, foreløpig nå bor de hos onkelen og kan risikere å måtte flytte ut. Khanh Ngoc har ofte opplevd at de må flytte rundt. Faren har ikke fast jobb, men er sesongsarbeider som murer, og hans moren er servitør. Med den lille inntekten klarer de så vidt å skaffe nok mat til 5 ungene, så skolegang for barna ser ikke lyst ut. Det som er verst nå er at Ngocs far er ofte syk og dermed ikke kan jobbe som før lenger, så familien møter ofte veggen.

5- Le Nguyen Huu Phat født i 2015. Phat ble født uten å vite hvem faren hans var. Da han var ett år gammel dro moren til byen for å skaffe seg jobb, siden har han bodd hos mormor. I begynnelsen sendte hans mor penger hjem til mormor, men etter at hun fikk seg en ny mann og har sin egen familie ble Phat glemt. Mormor er gammel og jobber fortsatt som innleid arbeider for å oppdra barnebarnet og sikre hans skolegang.
Alle disse tragiske tilfellene er de som mest trenger hjelp fra oss. Med 300kr i måneden vil du kunne hjelpe barna å fortsette å gå på skolen og hjelpe dem ut av fattigdom. Stå sammen med oss når vi kjemper for barns rett til en fremtid.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.