TILDELING AV TREDJE OG FJERDE HUS AV BYGGE PROSJEKTER I 2024

Vi har tidligere opplyst om husbyggingsprosjekt i 2024 og at de 2 første av husene var tildelt. I dag ble det avgjort at ytterligere to nye familier vil få støtte i form av hus.

Den ene er:
Hoang Manh Luan født 1989 fra Ke Su landsbyen. Han har kone og 3 småbarn. Opprinnelig er han fra nordøst i landet som er preget av lange tørkeperioder slik at mange er rammet av sult. De måtte vandre sørover for å overleve. Da de kom til Hue hadde de ikke lenger noen mulighet til å fortsette, så de valgte å bli igjen i landsbyen Ke Su. Her fikk de støtte av lokal regjeringen i form av et lite hus. Etter mange år er huset nå sterkt forfalt, men de har ikke råd til å fikse det. Presenningene rundt huset er gamle og full av rifter, slik at det kommer inn vann når det regner. Da vi var på besøk var det gjennomvått i huset, på gulvet var vått og det var gjørme over alt, ikke en tørr flekk noe sted. Barna stod og skalv. Det er et så ufattelig trist syn at vi ikke klarte å hold igjen tårene. De fortjener et nytt hus av oss, og det blir sponset av Chương Jôn Đặng- Saigon Services.

De andre er:
Ho Thi Dung født 1987, hun er født med en lett psykiske lidelse, og kommer fra en fattig familie. På grunn av dette har hun ikke vært på skolen og fått kunnskaper om livet. Hun ble misbrukt av mannfolk og fikk først ett barn, og deretter fikk hun tvillinger med en rusmisbruker. Nå er hun alenemor med 3 unger. De bor nå i et midlertidig hus inne i hagen til hennes mor.

Ekteparet Connie Hoang-Mai -Phu og deres venner Man Nguyen, Suong Hoang , Long Nguyen sponset 100% av huset.
Foreløpig nå har vi 4 hus og 2 rentvannsystemmer som byggingsprosjekter i 2024. I mellomtiden vil vi fortsette å kartlegge og plukke ut de som har størst hjelpebehov.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.