1 FATTIG FAMILIE OG 9 NYE FATTIGE ELEVER FÅR MÅNEDLIG STIPEND AV PHUC’S FOND

Den siste tiden har det strømmet inn mange søknader om hjelp til oss. Selv om vårt driftsbudsjett blir stadig mer oppbrukt klarer vi ikke å la det være. Fra nå har vi ytterligere 1 fattig familie og 9 elever til å hjelpe. Antallet har økt til 55 husstander og 85 elever.

1 – Familie Nguyen Thi Nhu Loan født i 1985 som nå bor i Duong Son landsby- Thua Thien Huu. Siden hun var liten har hun mental sykdom. Siden begge foreldrene nå er døde bor hun nå med sin storesøster som tidligere var gift og har tre barn. På grunn av hennes sykdom ble hun kastet ut fra huset av svigerforeldrene. De lever av 1.000.000 vnd i måned fra trygdekontoret.

9 følgende elever:
1- Pham Anh Kiet født i 2010 som går i niende klasse og bor i Huong Tra. Kiet ble født uten kjent far og moren var veldig ung den gangen, så begge ble tatt vare på av mormor og morfar. Da han var 2 år gammel dro mor sin vei og etterlot Kiet alene med besteforeldrene. Da han var 7 år gammel døde mormor, fra den gang måtte morfar alene ta over og oppdra sitt barnebarn. Kiet er alltid flink på skolen og ble godt likt blant lærerer og venner.

2 – Thai Quoc Nguyen født i 2008 som går i tiende klasse og bor i Dong Ha. Før jobbet hans far som sjåfør for å forsørge familien, men etter at han ble syk og måtte være hjemme falt all belastning på moren. Hun er ikke helt frisk selv men hun prøver så godt hun kan som hushjelp for å få hverdagen til å gå rundt. Han har også en stor bror som går siste år på gymnas, på fritiden jobber han litt for å hjelpe moren. De deler hus med andre tanter og onkler etter arv fra besteforeldrene.

3-Le Cong Thinh født i 2008 som går i tiende klasse og bor i Dong Ha. Vi visste at far var syk og det ble verre slik at etter hvert kunne han verken høre eller prate lenger. Moren taklet det ikke og dro sin vei og etterlot han og faren. Etter en stund hadde ikke faren evne til å oppdra barnet sitt og måtte gi ham fra seg. Thinh vokste opp uten kjærlighet av foreldrene og følete seg trist og ensom. På senteret han bor nå går det dårlig, de har nesten ikke råd til å gi barna skolegang lenger.

4- Doan Van Viet født i 2008 som går i tiende klasse og bor i Tram Ly. Hans far var død, og han bor nå med sin mor, lillebror som går i åttende klasse og en blind mormor. Moren har ikke jobb, hun plukker flasker for å forsørge familien, og dette er ikke så lett for en alenemor som henne. Viet eier en gammel sykkel som brukes fram og tilbake skole, men det var ikke alltid den virker og de har heller ikke penger til reperasjon. Han er en flink elev som fortjener hjelp av oss.

5- Tran Quoc Duy født i 2008 som går i tiende klasse og bor i BICH Trung Nam landsby. Duy er foreldreløs og bor nå hos besteforeldrene. Hans far døde i 2023 etter en periode med sykdom, og moren døde i Covid tiden. Besteforeldrene er gamle og har ikke evnen til å jobbe legger, og lever av pensjon trygd. I fritiden klipper Duy gress for folk for å tjene litt ekstra penger for å hjelpe besteforeldrene samt til skolemateriell til seg selv. Duy ønsker å skaffe seg en god utdanning for å unngå fattigdom og hjelpe besteforeldrene.

6- Phan Khanh Huyen født i 2007 som går i ellevte klasse og bor i Khe Sanh. Begge hennes foreldre var lærere og med stabile inntekter klarte de seg veldig bra. Men livet blir ikke alltid som man ønsker, i februar i år fikk hennes far kreft og behandles på sykehus. Moren ble utsatt for en trafikkulykke da hun var på vei til sykehus for å besøke sin mann. Hun fikk hjerneskade og ble innlagt på sykehuset. Begge besteforeldrene måtte ta vare på Huyen og hennes søster, men de er så fattige og har ikke råd til skolegang for barna.

7-Nguyen Hoang Huu Phong født i 2011 som går i sjuende klasse og bor i Dong Ha. Hans familie er så veldig fattig at ingen av hans foreldrene taklet det, tilslutt skilte de lag og dro hver sin vei og etterlot 2 barna til besteforeldrene. Men de er gamle og har dårlig helse, morfar har nyresvikt og mormor skadet beinet etter en trafikkulykke. De jobber fortsatt som innleide arbeidere for å ta vare på de to barnebarna.

8- Ha Thi Thanh Nhan født i 2012 som går i sjette klasse og bor i Dong Ha. Hennes mor er født med mental sykdom, og ble utsatt for en rekke seksuelle overgrep, som medførte to barn. Verken Thanh Nhan eller lillebroren vet hvem som er deres far. De bor nå hos mormor. Mormor er gammel og fattig og kan hun ikke hjelpe dem stort. Moren til Thanh Nhan jobber som oppvasker på restauranter til å forsørge familien. For å hjelpe til plukker Thanh Nhan og mormor flasker og panter.

9- Vo Tran Chi Tuong født i 2010 som går i sjuende klasse og bor i Dong Ha. Tuong levde lykkelig med familien sin, men alt endret seg etter at faren hans døde i en trafikkulykke i 2018. Når hovedforsørgeren var borte falt familien helt utenfor. Mor selger kaker og tjener ikke så mye. Tuong har også en lillesøster som går i fjerde klasse. Helt på gråten sa moren at hun vil gjøre alt for å gi sine barn skolegang.
Som det ble sagt ‘jo flere jo bedre’, for bare 300kr i måneden vil du kunne hjelpe barna å fortsette å gå på skolen og familier som faller utenfor. Ta kontakt

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.