BEFARING AV BYGGINGEN OG OVERREKKELSE AV PENGER PÅ ANDRE OMGANG I QUANG TRI

Vi har tidligere informert om tre hus og et vannsystem som ble bygd i tillegg til vårt byggeprosjekt i 2022, som var sponset av Ky Nguyen fra Hampton.
https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/2157038321143589
Den 12.7.22 oppstartet vi med bygging.
https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/

Første huset er til Ho Thi Rieng 72 år som bor i A Dang, Dakrong distriktet. Hun har tre barn, den eldste er 27 år, den andre er 26 og den minste er 25. Alle tre forlot familien sin for å prøve finne lykken et annet sted. De etterlot 3 små barnebarn til henne, i mange år har hun ikke hørt noe fra dem. Hun gjør alt hun kan for å forsørge barnebarna og gi dem skolegang. I det siste er hun så gammel at hun ikke lenger har evne til å jobbe som før, derfor har de veldig vanskelig med å få ting til å fungere.
Andre huset er til Ho Cu Tum(født. 1974) fra A Bung landsbyen i Dakrong distriktet. Før han ble rammet av sykdom var han familiens hovedforsørger. For 3 år siden ble han diagnostisert med lungekreft. Kona måtte være hjemme å passe på ham og deres baby. De lever av å tigge mat fra folk.

Det tredje huset er til Ho Thi Han fra landsbyen Vuc Leng. Hun har vært enke siden hun var ung. Istedenfor å finne seg en annen mann å dele livet med, valgte hun å være alene med sine 4 barn. De to første barna har nå stiftet egen familie, så hun har kun de to minste barna å forsørge nå. Hun jobber så hardt for barnas fremtid.

Felles rent vannsystem tilhører Huc Nghi landsbyen som ligger i nord for Truong Son fjellkjeden. Landsbyen har 174 husstander med 761 innbyggere. 62% av dem er ekstremt fattige.
Folk her bruker kun vann fra Dakrong elva som ligger langt unna der de bor. De bruker vannet til alt som matlaging, drikke og hygiene.

Denne elven er full av forurensning på grunn av avløpsvann, gjødsling av jordbruk og kloakkutslipp fra industri. Dette fører med seg sykdomsfremkallende bakterier. Det er helsefarlig å drikke vannet. På grunn av dette får folk her mange sykdommer, særlig små barn og gravide kvinner er mest utsatt.
Vi er veldig glade for og rørt av å se at husene er gradvis ferdig bygd og det blir heller ikke lenge til at også vannsystemet er klart til benyttes.
På vegne av Phuc’s fond og de uheldige i hjemlandet vil vi takke Tram Ky paret og alle velgjørere.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc