BESØK OG UTDELING AV GAVER TIL PHUC’SFONDS FATTIGE FAMILIER

I dag torsdag 27. januar dro Phuc’sFonds medlemmer over hele Thua Thien Hue for å dele ut «Xuan Nghia Tinh» gaver til de ekstremt fattige slik at de kan få være en liten del av nyttårsfeiring.

De er fattige familier som støttes av Phuc’sFond månedlig. De har fått regelmessig hjelp helt siden programmet startet for 9 år siden. De er:
– Syke eldre som er over 70 år gammel og har ingen slektninger som kan ta vare på dem.
– Gamle mødre med syke barn, psykiske lidelser eller smittet med Agent Orange.
– Kvinner med psykiske lidelser som ble misbrukt av menn og fikk barn, men som nå ikke får omsorgspleie.
– Familer der både mann og kone har lettere psykiske lidelser, uten fast inntekt ,lever av tigging, flaskepant…og andre uheldige omstendigheter som ingen arbeidsevne, og er ikke i stand til å skaffe sitt eget levebrød.
De trenger virkelig hjelp av oss. Vi pleier å komme på besøk og bekrefter deretter situasjonen før vi bestemmer oss for om de trenger vår hjelp. De måtte gjennom en grundig gjennomgang og vurdering for å få denne månedlig støtten.

Dagens gaver til dem i dag er :
10kg ris, 3kg klebrig ris, 1kg sukker, 1/2kg syltet ingefær, 1/2 kg syltet kokos, 1/2kg melonfrø , 1 boks kaker, 1 pakke te , 1 pose krydder, 1 eske nudler , 1 banh chung , 1 banh tet og en konvolutt med 500.000vnd i kontanter.
Verdien på gavene er: fra 750 000 – 1 100 000vnd pr.gave.
Totalkostnaden i dag er: 33.300 000vnd.

Det er nesten 45 fattige husholdninger og 45 elever som tas vare av oss månedlig , og det
har vært tungt for oss. I løpet av de 9 årene, har noen gått bort og andre overtatt plassen. Men så har også mange elever klart å komme seg inn i universitet. Uansett hvor vanskelig det er vil vi fortsette å støtte og ta vare på dem så lenge som mulig.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc