BESØK OG UTDELING AV XUAN NGHIA TINH GAVER 2023

Etter flere turer med gaveutdeling i Quang Tri og Thua Thien Hue fortsetter vi i dag 16.01.23 videre til Phu Loc distriktet.De to stedene Phuc’sfond skal til i dag er Giang Hai og Loc Tien kommuner. Utviklingen av industri i Vietnam gir flere jobber til folk og det går bedre økonomisk, men i Phu Loc er fortsatt mange ekstremt fattige. Jordbruk og fiske er deres levebrød.

Mange av dem måtte forlate hjemmet sitt og reiste sørover for å prøve skaffe seg en bedre jobb som skredder. Men under pandemien ble fabrikken stengt ned og de måtte vende tilbake hjem igjen, pengene var oppbrukt og de måtte igjen starte med tomme hender. Vårt første stopp var Giang Hai som ligger i en flomsone og blir hardt rammet av flomkatastrofe hvert år. Her delte vi i dag ut 30 nyttårsgaver til vanskeligstilte.
Turen forsetter til Loc Tien, gjennom smale og humpete gjørmeveier er vi fremme etter 40 minutter. Dette stedet ligger i fjellområdet og har tett med befolkning, over 10% av husstandene er fattige.
Under pandemien ble livsforholdene påvirket slik at mange måtte få støtte av Phuc’sfond.
https://www.facebook.com/…/pfbid0QNi69mGpaPsvaTbbwVnVdM…

Så snart vi ankom, begynte vi umiddelbart med å klargjøre gaver. Da kom en gammel dame og holdt våre hender og med tårer i øynene sa hun « etter at jeg fikk beskjed om utdeling av nyttårsgave her var jeg så veldig glad at jeg ikke klarte å sove i natt». Det gir mange følelser å se at både voksne og barn går i utslitte klær og er både underernært og feilernæringt. De lever av småbruk, men området ble så hardt rammet av flommen at livsforholdene er ekstremt vanskelige.
Vi har delt ut mer enn 60 gaver her med følgende innhold:
Sekk ris, eske nudler, 2kg klebrig ris, boks med kjeks, boks med te, 1/2kg melonfrø, 1/2 kg ingefær, 1kg bønner, flaske fiskesaus , flaske soyasaus, 1kg sukker, 2 banh chung og konvolutt med 200.000vnd i kontanter med total verdi på 800.000vnd.hver. Totale kostnad i dag er 78.800.000vnd.
Alle kostnader og mer enn 90 nyttårsgaver til vanskeligstilte i de to kommuner Giang Hai og Loc Tien var bidratt fra Hue Oi restaurant. Tusen takk for deres sympati og hengivenhet.
https://www.facebook.com/hueoirestaurant
Farvel til Phu Loc, så vendte vi tilbake til Hue for å forberede oss flere turer de neste dagene.
På vegne av Phuc’sfond og fattige folk sier vi takk alle velgjørere som har gitt de vanskeligstilte noe til å feire nyttår med.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.