EIEREN TIL FEMTE HUS- 2023

Prosjektet med å bygge hus og vannsystem i 2023 er igangsatt som planlagt og tidligere opplyst: https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/2352495904931162 Alt i prosjektet har nå fått oppstart med bygging.

I fjor støttet Ky- Tram Phuc’sfonds byggeprosjekt med hus og rentvannsystem. Det blir samme i år, fortsatt sponser de to hus og rentvannsystem i etterkant. De betyr at til sammen har vi nå 6 hus og 3 rentvannsystem i året 2023.

Av den grunn var Phuc’sfonds ledelse i Hue på besøk og foretok nærmere undersøkelser på flere steder der folk lever under ekstremt fattige forhold. Ka Lo familien ble de utvalgte av denne gangen. Ka Lo født 1972 tilhører Pa Co etnisk gruppe. Bosatt i Le Trieng landsby, A Luoi kommune.

Hun er alenemor med tre barn. Hennes mann døde i 1998 etter en periode med sykdom. Hun selv har en psykiske lidelse og får ofte anfall, derfor turte ingen å ansette henne. Det triste at alle barna har samme sykdom som moren. Det lille huset hun bor i nå med tre barn, svigerdatter og to barnebarne er alvorlig forfalt og kan kollapse når som helst. Familiens situasjon er ynkelig og de er en av de aller fattigste husholdningene i området. Derfor blir de alltid prioritert av lokale myndigheter hver gang det kommer veldedige organisasjoner.

På grunn av den spesielt tragiske situasjonen til familien sponset Ky Nguyen- Tram gjennom Phucsfond et nytt hus til dem. Huset skal vi starte med så fort som mulig slik at de har et trygt sted å søke ly. På vegne av Phuc’sfond og de fattige sier vi hjertelig takk til Tram – Ky Nguyen og alle hennes venner i Hampton- Virginia og andre velgjørere for deres hengivenhet. Deres omtanke hjelper oss å realisere vårt mottoet Help To Help.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.