ENDA EN FATTIG ELVE FÅR MÅNEDLIG STØTTE AV PHUC’SFOND – NR.59

I dag fikk vi inn enda en fattig elev som trenger hjelp av Phuc’sfond. Selv om Phuc’sfond har et veldig stramt budsjett nå klarte vi ikke å ignorere denne tragiske hendelsen. Totalt har vi nå 59 fattige elever som støttes gjennom Thap Sang Uoc Mo programmet.

Dette handler om Nguyen Thi Kim Ngan født 2007. Hun går i tiende klasse og bor i Lai Bang landsby-Thua Thien Hue. Faren hennes døde av hjerneslag da hun bare var ett år gammel og etterlot seg små barn og en ung kone. Det ble en sterk påkjenning for moren. Siden ingen i familien kunne hjelpe til, måtte hun jobbe hardt for å oppdra barna alene. Hun setter barnas behov foran sine egne.

Selv om hun hadde prøvd alt for å sørge til et bedre liv ble ikke situasjonen deres bedre. Både mor og datter lever av avlastningen på bare 1 hektar familiegård. For å ha ekstra penger til datters skolegang, investerte hun i grisehold. Men dessverre brøt svinepestepidemien ut og alle grisene døde. Hun tapte derfor alle pengene. Alt hun har gjennomgått er så tungt og trist.

Hele Kim Ngans oppvekst er i fattigdom og matmangel, dette forstyrret hennes utvikling slik at hun ser mye mindre ut enn sin alder. For å få et bedre liv trengs utdanning, derfor jobber hun hardt på skolen og har i de siste årene fått strålende karakterer.

På grunn av sin store innsatsvilje og ønske om utdanning skal hun få støtte av Phuc’sfond fra april og helt til hun ferdig med videregående skole.

Hjertelig takk for støtten fra velgjørere slik at vi kan styrke vårt arbeid og takk for at dere alltid hjelper oss å realisere Help To Help.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.