MIDTHØSTFESTIVALEN TIL BARNA I TRUNG SON SKOLE, A LUOI DISRTIKT – HUE

I dag søndag 24/9/2023 organiserte Phuc’sfond midthøstfestivalen for mer enn 300 barn i Trung Son kommune som ligger nesten 100km fra Hue. Veien til dit har veldig dårlige kjøreforhold, mange steder smale, humpete og farlige svinger ved foten av fjellkjeden. Det er en utfordrende tur å komme seg dit.

Trung Son kommune har rundt 3500 innbyggere, de fleste er fattige og lever av små jordbruk. Folket her tilhører forskjellige etniske minoriteter. Å bli født og vokse opp her er ikke så greit, den spesielle beliggenheten har stor påvirkning på livene og læringen for barna. Det er også grunnen til at ingen andre organisasjoner har vært på besøk her før, unntatt Phuc’sfond som var her i sommer. For å holde vårt løfte er vi her i dag for å organisere midthøstfestivalen med barna.

Det er en glede for oss å være her og feire med barna, siden de har ikke hatt noe lignende tidligere. Så godt å se at barna kan få oppleve en bit av midthøstfestivalen. Vi feiret dagen med folkeleker, dragedans og utdeling av gaver til barna. Hele skolegården var fylt med voksne og barn, alle syntes det var så spennende med feiringen. Rektoren på Trung Son skole er veldig takknemlig for alt det vi har gjort for barna her i dag. Det kommer til å bli en minnerik for barna, siden de har ikke opplevd dette før.

Etter 6 timer avsluttet vi dagen med gaverutdeling til barna. Det var en god følelse å se barna så lykkelig ved mottok gaver. Hjertelig takk til våre sponsorer for deres bidrag som skapte en betydningsfull og uforglemmelig dag for barna.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc