OPPSTART MED BYGGING AV 2 HUS I A LUOI OG HUONG TRA

Siste søndag 02.04.23 startet vi med bygging av to rent vannsystem og et hus i Quang Tri. I dag 05.04.23 fortsetter vi videre til A Luoi og Huong Tra, hvor det skal bygges to hus. Første hus går til Ho Thi Cai. Ho Thi cai er født i 1978 og er av etnisk minoritet Pa co. Mannen hennes gikk bort for 18 år siden av sykdom og hun har vært alenemor siden. De har ikke noe jord å dyrke på så hun jobber for andre for å få inntekt til å forsørge barna sine.

Hun har to barn, den eldste er Ho Van Thang født i 2000, men han har rømt hjemmefra for lenge siden så ingen vet hvor han er nå. Den andre er Le van Khanh født i 2004, som dessverre sliter med sin mentale helse.
Huset de bor i nå er ganske falleferdig, taket har flere hull og inne i huset er det ingen ting utenom en dyne som de fikk av Phuc’s Fond forrige nyttår. Pga denne vanskelige situasjonen de er i så vil de få ett hus av Kristin Nguyen og Nina Almthén Lia.
Andre hus går til Ha Van Khon.

Ha Van Khon er 43 år og kone er H Thi Minh som har lett Downs sykdom. De fant hverandre i ekte kjærlighet, til tross for at foreldrene var i mot til dette ekteskapet flyttet de sammen. De startet livet med tomme hender uten støtte fra familie, for de hadde heller ikke mulighet til å hjelpe. Det nygifte paret samlet bølgeblikk og bambus til å bygge sitt første sted som ly. Etter 10 år fikk de 2 barn sammen og livet ble mye tøffere, fattigdommen har fortsatt klamret seg til dem. Dette gjør at han er både fysisk og mentalt utmattet, til slutt tok mannen med seg hele familien til skogkanten og bor der. I ettertid har hytta blitt råtten og taket lekker. Med den lille inntekten han fåt som innleid arbeider på åkrene er det umulig å fikse huset.

Huset sponset av Kevin Doan- Camella Nail Pedispa.
Da har vi foreløpig satt i gang med to rent vannsystem og tre hus. Vi håper at etter ferdigstillelse vil det hjelpe dem å stabilisere livene sine. Og alle folk ved grenseområdene vil ha tilgang på rent vann.
På vegne av Phuc’sfond vil vi sier takk til sponsorer som har ofret seg for å hjelpe folk med et tak over hodet og rent vann til hverdagen.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.