OPPSTART MED BYGGING AV ET HUS OG 2 VANNSYSTEM I QUANG TRI

I dag lørdag 24.02.24 fra tidlig på morgen dro vi til Quang Tri for oppstart av byggearbeidet. Her skal vi bygge 2 rentvannsystemer og ett hus.

Huset er tilhører: Ho Thi Tuc født 1993, hennes mann Ho Van Te født 1990 bor i Thong Rong landsby, A Ngo kommune, Dakrong distriktet. Hun har vært syk helt fra hun var barn, og har derfor ikke arbeidsevne i voksen alder heller. De har et barn sammen og hele familien lever av minsteinntekt fra mannen. De bor nå i et hent forfalt hus som når som helst kan bli blåst bort av vinden, så trist. Huset er sponset av Kristin Nguyen og hennes familie.

Rentvannsystem:
1. Dakrong barneskole som ligger i Dakrong distriktet- Quang Tri provinsen. Skolen har 20 klasser med 351 elever og 38 lærere og ansatte. De fleste av elevene er fra Van Kieu etniske. I de siste årene har de møtt på mange vanskeligheter når det gjelder materielle ressurser, transportforhold, undervisnings fasiliteter og forhold for å dekke livs behovene til lærere og elever. En av de viktigste problemene er vannkilde. I lang tid har lærere og elever benyttet vannkilder fra en gammel brønne i skolegården, men den er veldig skitten og sterkt forurenset med kalk. Ved tørketid er det ofte lite vann, spesielt i perioden fra mars til september hvert år. Foreldre, elever og alle lærere i Liland Skole i Bergen, sponser for en ny brønn til Dakrong skole.

2. Ba Rau landsby tilhører Mo O kommune, Dakrong distriktet- Quang Tri provinsen.
Landsbyen ligger 5 km fra Dakrong sentrum og det er 165 husstander med 671 mennesker. De fleste av dem er tilhører etniske minoritet og 65% av befolkningen er fattig. De lever av små jordbruk og bor i midlertidige hus som er ikke solide nok. Tidligere har regjeringen bygd vannforsyning her, men etter mange år er den i ustand og ubrukelig. Lokal regjeringen har ikke budsjetter til verken vedlikehold eller reparasjon. Den enste tilgang til vannkilde nå er fra bekken som ligger 4km unna eller går de enda lengre til Thach Han elva. Denne elven er full av forurensning, årsaker er Agent Orange fra krigen, sprøytemidler og giftige kjemikalier ulovlig gullkilde. Det er ekstremt helsefarlig ved å benytte av vannet særlig for barn og gravide kvinner. For å forbedre livsforhold for de folkene sponser «Da Banh Tu Thien» fotballklubben i Drammen, en brønn.

I anledning dette besøket var fru Kristin Nguyen og Nina Almthén Lia på besøk og ga gaver til 2 hus som de nylig hadde sponset. Hver gave er verdt 1000,00 VND
På vegne av Phuc’sfond vil vi takke til alle sponsorer som alltid støtter vår byggeprosjekter slik at flere har tilgang til rent vannkilde og et solid hus for ly.