PHUC’S FOND ARRANGERT FAMILIEDAG AT FUNKSJONSHEMMENDE LONG THO FOR MARS 2024

Vi har tatt en pause med arrangert familiedag i Long Tho for mer enn 1 månede nå, på grunn av at vi har måttet styre arbeidskraften til andre aktiviteter som hastet mer og da spesielt Xuan Nghia Tinh programmet.
I dag, mandag 11 mars 2024, sponset av Nina Almthén Lia , kom medlemmer av Phuc’s Fond kom til. Funksjonshemmede sentral Long Tho for å organisere en familiedag for barn som bor her. I tillegg til kostnadene for å tilberede et deilig måltid i dag, kjøpte vi også noen få husholdningsrengjøringsutstyr på forespørsel fra abbedens. Familiedag er blitt en fast aktivitet som Phuc’s Fond startet 12.2011, og som blir arrangert hver måned i Dieu Vien gamlehjem og Long Tho og Uu Dam barnehjemmene. Vi vet at foreldreløs barn blir tatt godt vare på når de er i barnehjemmene, her få de mat og omsorg som de trenger, men på grunn av at de er så mange barn har ikke de som styrer muligheter til å gi dem omsorg som en familie.

Derfor ønsket vi å starte med Familiedag som en erstatning for omsorg, familiebånd …..barn har mistet siden de ble forlatt og alene i verden. Funksjonhemmede Long Tho er i en veldig dårlig situasjon. Barnehjemmet Long Tho er et av få barnehjem som tar vare på funksjonshemmede barn og holder undervisning for dem. I dette funksjonhemmedehjemmet er det over 90 barn som blir tatt vare på. Det er også 7 forskjellige lærere som jobber på dette barnehjemmet.

Disse lærerne som jobber på dette barnehjemmet har bygget opp tilliten hos barna og deler ut mange forkjsellige skoleoppgaver til barna. Lærerne på dette barnehjemmet viser ikke bare skolearbeid til disse barna på barnehjemmet, men de viser også mye kjærlighet. Denne kjærligheten kan barna ta med seg videre i livet. Dette er grunnen til at Phuc’s Fond vil arrangere mange forkjsellige ting for dette barnehjemmet slik at alle baarna får bedre oppfølging. Phuc’s Fond skal også prøve å arrangere månedlige familiedager for dette barnehjemmet. Vi skal prøve å hjelpe dette barnehjemmet med så mye som mulig. Som vanlig kommer gruppens medlemmer til barnehjemmet og tar med seg noen barn til markedet for å handle inn til måltidet, så lager de mat og spiser sammen, hjelper barna med lesing, og tar vare på de minste som trenger støtte og kroppskontakt.

Aktivitetene skal ikke bare hjelpe barnehjemmet økonomisk, men også gi barna den omsorg de trenger. Phuc’s Fond ønsker å takke våre støtter, sponsorer og venner som gir bidrag slik at vi har fått anledning til å arrangere disse familiedagene og andre aktiviteter for underpriviligerte barn i Hue Vietnam.

Med vennlig hilsen
Phuc Nguyen Quang