TREJE DAG I HUE- 3 NYE FATTIGE ELEVER FÅR MÅNEDLIG STØTTE AV PHUC’S FOND

Jeg trodde at antall elver vi har nå er maks, men det ser ut som vi må justere opp litt for å ta inn 3 nye fattige elever. Det krever mye ansvar og midler når vi aksepterte dem og skal støtte til de fullfører videregående skole. Hvis det hadde vært bare en engangsstøtte er det mye lettere.

Hver dag siden første dag i Hue har jeg reist ut på besøk og vurdering, og veien til de vanskeligstilte blir lengre og lengre. Ropene om hjelp fra dem førte til at jeg måtte endre hele ferieplanen med sønnen min, jeg håper han vil forstå det.
3 nye elever som skal få månedlig støtte gjennom « Thap Sang Uoc Mo « programmet er :
Tvillingbrødrene Nguyen Duy Tan Dang og Nguyen Duy Tan Dien født 2007 som går tiende klasse.
Da vi kom til huset, satt en mann i bar overkropp foran tv’n og pratet med seg selv. Han er faren til guttene og er mentalt syk. Alt utgifter avhenger av den lille inntekten fra konas gårdsdrift. I tillegg må hun være både mor og fylle farsrollen, samt ta seg av sin syke mann. Livsforholdene har alltid vært tøffe for dem, men nå er det mye tøffere siden hennes man er blitt sykere. Så vanskelig situasjon som de har nå fører til stor risiko for at guttene dropper ut av skolen. Guttene er veldig flinke og har så sterk lærevilje at de siste 4 årene har vært med topp karakter.

Den andre hendelsen handler om familien til ektepar Nguyen Van Long, Truong Thi Thanh Thuy, de har 2 barn sammen. Begge var foreldreløse barn som vokste opp i fosterhjem, de fant hverandre med ekte kjærlighet. De har bygget et midlertidig hus på landet som tidligere var gravplass. Mannen lider av mental sykdom, i det siste har det blitt så ille at ingen vil ansette ham lenger. Siden da faller all belastning på kona. Hun jobber så hardt hun kan for å få hverdagen til å gå rundt, særlig skolegangen til barna. Med et skadet bein halter hun rundt og jobber som oppvask i en restaurant.
Den eldste gutten måtte slutte på skolen fordi de ikke har råd til å betale skolepenger for begge barna og andre levekostnader. Eldstemann ofret seg for at lillebror kunne fortsette med skolegang. Men så vanskelig økonomi de har nå, vil lillebror også måtte droppe ut av skolen.

De tre barna skal få støtte av oss gjennom «Thap Sang Uoc Mo» programmet. De fleste av elevene har sin egen fadder til å støtte hver måned, for de som ikke har det ennå bruker vi midler fra velgjørere til å støtte dem. Vi støtter også klær og skolesaker ved skolestart.
Med bidrag 600 000vnd = 30 USD hver måned vil du hjelpe en fattig elev å ha mulighet til å fortsette på skolebenken og få en bedre fremtid.

På vegne av Phuc’sfond sier vi hjertelig takk til velgjørere Deres bidrag styrker vårt arbeid med uheldige folk.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.