ENDA EN FATTIG HUSHOLDNING FÅR MÅNEDLIG STØTTE AV PHUC’SFOND

Etter 48 timer med fly reise kom jeg hjem til Hue. Det var en lang tur, slik at var jeg så sliten og flere møter måtte jeg møte opp på. Mens stuen fortsatt var full av kofferter, sovnet jeg. Tidlig på dagen etter når morgenens kaffestund ennå ikke har startet fikk jeg en melding fra Quoc Tri. Den gjelder en del av fattig familie som trenger støtte, og han vil at jeg skal komme på besøk og ta en vurdering. Uten å tenke sa jeg JA med en gang. Da er turen på gang til følgende husstander.

Det første husstand er:
Ho Thi Hoa født. 1969 og bosatt i Huong Phong kommune i Hue byen.
For et trist og sørgelig syn vi fikk se, et lite falleferdig hus er boligen til fire uheldige skjebner. Hoa har to søstre som er Truong Manh født 1975, Truong Tham født 1985 og hennes barn Truong Thi Hong Ngoc født 2011. Alle tre søstre bærer på en alvorlig schizofreni-sykdom som medfører hallusinasjoner, vrangforestillinger og språkforstyrrelser. Denne som har denne sykdommen har ofte selvmordstanker. I følge naboene hører de skrik, gråt og slåssing med hverandre fra huset hver gang noen har et anfall. Dette er virkelig som et mentalsykehus. Til tider som dette sulter de ofte seg selv, naboen tør ikke komme med mat før de roer seg ned.
Når det gjelder Truong Manh i tillegg til schizofreni-sykdom har hun også diabetes og nyresykdom. Familien har ikke råd til dialyse eller insulininjeksjoner.
Truong Tham er litt bedre, men i tillegg til schizofreni-sykdom har hun en hudsykdom som gir mye sår på kroppen.

Tran Thi Hoa er den eldste søsteren i familien, selv om hun er syk så har hun tilstrekkelig utseende til å bli utnyttet av flere menn med onde hensikter i lansbyen. Hun har vært utsatt for en rekke seksuelle overgrep og er gravid. Da barnet Truong Thi Hong Ngoc ble født led det også av Downs syndrom.
Dette er en tragisk hendelse som berører oss. Hjertet mitt gråter. Deres situasjon er ubeskrivelig. Etter en tung time på besøk hos dem har vi sett nok av hvor ynkelig det er, det gjør oss helt numne.
Gjennom dette innlegget ønsker jeg alle dere som leser denne artikkelen bidrar med litt til den stakkars familien. Med deres kjærlighet og sympati vil det lindre en del av smerten til de fire livene. Fra juli 2023 skal de få månedlig støtte av Phuc’sfond.
Vennligst sende donasjon til:

I Viet Nam: Vietcombank.
Innhave: Nguyen Thi My Hanh
Kontonr: 0161001680835

I USA: Bank Of America
Innhave: Trang Huu Doan Bui.
Kontonr: 435046834944.
Account nr: 051000017.
Zelle: 7573255111
Hjertelig takk for din vennlighet.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.