ANDRE DAG I HUE- HJERTET KNUST AV TRAGISKE HENDELSER

Tidlig på morgen mottok jeg en melding fra Ngo Nhat som er leder for Phuc’sfonds utdanningsavdeling. Hun har ansvar for oppfølging, veiledning og deler opp oppgaver til medlemmer når det gjelder månedlig stipendutdeling til 60 elever. I dag var jeg med henne på besøk og utdeling av stipend til noen av elevene i Phuc Loc. Her er det mange elever har lever under ynkelige forhold og som trenger ekstra støtte fra oss, forteller Ngo Nhat og Nho Nguyen (ansvarlig i Phu Loc området).

Den ene er:
Huynh Thi Lien født. 2005 som går siste år på videregående skole.
Hun ble født utenfor ekteskapet og faren benektet farskapet. Siden bor hun og moren hos bestemor. Hun husker at iblant kom en beruset mann inn til dem og slo og kjeftet på moren. De gangene var de veldig redde, gråt, skjelvende av sjokk og klamret seg til hverandre. Etter hvert fant hun ut at mannen er hennes far.

Bestemor er så pass gammel og har ikke evne til å jobbe lenger. Hennes mor har dårlig helse, når hun er frisk samler hun flasker og det hjelper litt i hverdagen. Hun jobber hardt for å håpe at hennes barn kommer til å få høy utdanning for å kunne sikre seg et bedre liv i fremtiden. Men dette her har hun ikke makt til. Og drømmen om at barna kan bli lege er vanskelig å oppfylle.
Det svir i øyene mine etter har hørt hele historien.
Den andre er:
Phan Thi Minh Tu som går i sjette klasse. Hun bor hos bestefar som er både gammel og fattig. Da vi kom, løp hun ut og klemmer oss med strålende ansikt. Vi satt og lyttet til den lille jenta fortelle om sin historie, og det knuste hjertet mitt.

Tidligere var hennes besteforeldre ofte syke, så moren hennes bestemte seg å være singel for å ta vare på dem. For å ikke bli alene når besteforeldrene er borte, ønsket hun seg et eget barn utenfor ekteskapet. Da hun var gravid med Minh Tu, fikk hun vite at hun har kreft og må kurere med strålebehandling. Og dette ville påvirke fosteret. For å la barnet få leve, ofret hun sitt eget liv. Den dagen Minh Tu kommer til verden, døde hun rett etter det. Sorgen følger i hennes spor siden 2 år senere så døde mormor av en skogbrann ulykke.
Tidlige skrev vi om det:
https://www.facebook.com/phucs.fond.9/posts/pfbid0bxmuT1wWwJrpeWcmKDhGvnDEgfSEchb6ivA3Vrg6arySjkFhY4LvX8khtDG97RCql
Livet er altfor hardt for jentene, mange vonde ting de måtte gjennomgå. Håper alle velgjørere vil bidra til disse ynkelige situasjonene.

Vennligst sende donasjon til:
I Viet Nam: Vietcombank.
Innhave: Nguyen Thi My Hanh
Kontonr: 0161001680835

I USA: Bank Of America
Innhave: Trang Huu Doan Bui.
Kontonr: 435046834944.
Account nr: 051000017.
Zelle: 7573255111
Hjertelig takk for din vennlighet.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.