DAGSTUR MED FUNKSJONHEMMEDE BARN

Det har vært mange dager med lykke og trøtthet etter veldedighetsprogrammet, særlig etter Gala Phuc’sfonds konsert i går kveld. I dag forsatte vi med dagstur for barna fra Long Tho funksjonssenter. Vi ble tatt imot med brede smil av barna, men de har en smertefull livsskjebne. Jeg tok nærmere kontakt med en tvillingsøster og fikk vite at de er både døve og stumme. Ved siden av meg stod en fin gutt med hukommelsestap. Det er rørende å se dem igjen.

I sommeraktivitetsprogrammet er foreldreløse og funksjonshemmende barn alltid med. Long Tho senter ble startet opp av nonne Minh Tanh, her pleies barn med autisme, tuberkulose, stumme, døve og funksjonshemminger. Senteret har rundt 90 barn fra alder 5- 18 år. Her får de rehabilitering og undervisning. De er både foreldreløse barn og barn fra fattige familier som ikke har råd til å ta seg av dem.

Dagsturen med dem i dag er Kim Dong Water world, med følge av Phuc’sfonds medlemmer og ansatte i Long Tho senter. Etter 2 timers lek med forskjellige attraksjoner fikk de servert lunsj. Lunsj meny i dag er:
Stekt ris, pommes frites, kjøttboller, stekt fisk og frukter til dessert.

I tillegg til dagsturen støttet vi en del ting etter ønske fra nonnen. Riskoker, 6 stk veggklokke, grill, vakuumpresse, juicepresse maskin, renholdsting til hus, 30 sekker ris, 10 esker pasta, 30 esker nudler, oppvaskmaskinmiddel, nøtter, sukker, matolje, såpe, tannkrem med verdi 25 000.000vnd. I tillegg støttet vi med 26 000.000vnd i kontanter slik at hun har midler til å dekke andre utgifter.
Dagsturen koster 8. 756.000vnd med transport.
Totale kostnader i dag er 59.756.000vnd.
På vegne av Phuc’sfond vil vi si takk til velgjørere som alltid er med oss og hjelper de fattige og folk som faller utenfor. På denne turen fikk vi et bidrag med 1.000.000vnd. fra Hang.

Med vennlig hilsen
Nguyen Quang Phuc.